miercuri, 5 iulie 2017

Instalarea aerului condiționat: Sistemul ambalat Vs neambalat

Întregul pachet de aer condiționat este asamblat din fabrică și ajunge într-o singură unitate de cabină care este gata să se instaleze pe exteriorul casei. Poate fi așezat pe o placă de beton într-un punct selectat de-a lungul fundației clădirii sau poate fi așezat pe acoperiș.

Pachetul include un condensator, un compresor și o bobină de vaporizator. Unele includ bobine de încălzire electrică sau cuptor cu gaz natural, eliminând complet necesitatea unei surse de căldură în interior.

Conducta interioară se conectează la sistemul de aer condiționat ambalat printr-un perete exterior.

Pro-uri

Simplitatea designului - Toate componentele sunt într-un singur cabinet. Tot ce este necesar este conducta de interior.

Agent de răcire - sistemul pachet ajunge complet încărcat. Este setat să funcționeze la setările din fabrică pentru o eficiență maximă.

Costul de instalare - Acest tip de instalație de climatizare este, în general, mai puțin costisitor, deoarece este mai puțin solicitant de muncă.

Spațiu de economisire - Aceasta este o alegere excelentă atunci când există o lipsă de spațiu interior pentru componente. Case mobile și case care au doar un spațiu de accesare de crawlere, de exemplu.

Contra

Expunerea la mediu - Toate comenzile de operare și elementele electrice sunt situate în aer liber. Dacă umezeala intră în sistem, poate crea o serie de probleme. De exemplu, ruginirea se poate produce mult mai repede.

Daune cauzate de animale - Funcționarea unității produce căldură care atrage fauna sălbatică și caută un loc călduros de cuibărit. Animalele pot mesteca izolația și cablurile. Aceasta este cea mai potrivită pentru a fi o problemă potențială în climatul cu zăpadă și ploaie.

Mai puțin eficient - Sistemele de curent alternativ ambalate arată o eficiență mult mai mică; Unitățile de obicei au un rating SEER în intervalul 13-15.
Sistemul Split - Sistemul split AC constă din 3 componente principale. Un condensator și un compresor sunt adăpostite într-o unitate de cabină care se află de obicei pe o placă exterioară. O bobină de vaporizator este amplasată într-un dulap interior, de obicei în pod sau în interiorul dulapului. Un dispozitiv de tratare a aerului din interior este furnizat, de obicei, de către cuptor sau de o pompă de căldură pentru a împinge aerul condiționat de-a lungul conductei.

Pro-uri

Ușor de aranjare - sistemele de climatizare separate se potrivesc cu ușurință configurațiilor de design personalizate; Pot utiliza fluxul în jos, fluxul în sus sau fluxul orizontal, după cum este necesar.

Eficiența energetică optimă - Există o gamă foarte largă de rating SEER (13-25) care permite o mai mare oportunitate de a deține un sistem de climatizare optim eficient din punct de vedere energetic.

Contra

Costuri mai ridicate de instalare - instalație de aer condiționat separat Sistemul de instalare este mai intens de muncă deoarece necesită atât lucrări interioare cât și exterioare.
Notă importantă: Este de obicei opțiunea cea mai potrivită pentru buget dacă există deja un sistem de încălzire și instalați o nouă unitate ac sau înlocuiți una care este ineficientă.

Agent de răcire - Spre deosebire de sistemele centrale de pachete de curent alternativ, sistemele Split AC nu pot fi încărcate până când toate liniile au fost conectate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu